![Olaj](/images/jelmagyarazat/01-tapanyagminoseg/olaj.png)
![Virág](/images/jelmagyarazat/01-novenyresz/nrvirag.png)
![Ikrek](/images/jelmagyarazat/01-elemek/ikrek.png)
![Mérleg](/images/jelmagyarazat/01-elemek/merleg.png)
![](/images/jelmagyarazat/01-elemek/vizonto.png)
Zsír, olaj - virág: Jó, ha az étrendünkben szerepel zsiradék és olaj, mert a mirigyrendszert karbantartja. A növényi részekből a virágféléket (pl. karfiol) részesítsük előnyben.
![Szénhidrát](/images/jelmagyarazat/01-tapanyagminoseg/szenhidrat.png)
![Rák](/images/jelmagyarazat/01-elemek/rak.png)
![Skorpió](/images/jelmagyarazat/01-elemek/skorpio.png)
![halak](/images/jelmagyarazat/01-elemek/halak.png)
Szénhidrát - levél: Tápláljuk magunkat jó minőségű szénhidráttal, jó hatással van az idegrendszerre. Növényi részekből a levelet (pl. káposzta) részesítsük előnyben.
![Só](/images/jelmagyarazat/01-tapanyagminoseg/so.png)
![Gyökér](/images/jelmagyarazat/01-novenyresz/nrgyoker.png)
![bika](/images/jelmagyarazat/01-elemek/bika.png)
![Szűz](/images/jelmagyarazat/01-elemek/szuz.png)
![](/images/jelmagyarazat/01-elemek/bak.png)
Só, ásványi sók - gyökér: Ehetünk kicsit sósabban, mert a szervezetnek most szüksége van jó minőségű sóra (pl. tengeri só). Növényi részekből a gyökérféléket (pl. répa) részesítsük előnyben.
![Fehérje](/images/jelmagyarazat/01-tapanyagminoseg/feherje.png)
![Termés](/images/jelmagyarazat/01-novenyresz/nrtermes.png)
![kos](/images/jelmagyarazat/01-elemek/kos.png)
![Oroszlán](/images/jelmagyarazat/01-elemek/oroszlan.png)
![Nyilas](/images/jelmagyarazat/01-elemek/nyilas.png)
Fehérje - termés: Étrendünkben feltétlenül legyen fehérje, mert a szervezetnek nagyobb szüksége van rá, mint más anyagokra. Növényi részekből a termést (pl. tök) részesítsük előnyben.